Περικοπές στις αποδοχές των αποστράτων αξιωματικών

Περικοπές στις αποδοχές των αποστράτων αξιωματικών

Αρ. Πρωτ. 18893/06.07.2011 

Προς Υπουργούς:

- Εθνικής Άμυνας

- Οικονομικών

Ασυνέπεια και αναξιοπιστία χαρακτηρίζουν για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία  τη στιγμή που διακηρύττει, ότι δεν τίθεται θέμα να θιγεί το ειδικό μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, την ίδια στιγμή προχωρά, μέσω του εφαρμοστικού νόμου, σε περικοπές στις αποδοχές των αποστράτων αξιωματικών. Οι διατάξεις, λοιπόν, του εφαρμοστικού νόμου φανέρωσαν μία δυσάρεστη έκπληξη για τους αποστράτους των ενόπλων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, η παράγραφος 11 του άρθρου 44 προβλέπει, ότι όσοι αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους και είναι κάτω των 60 ετών, υπόκεινται σε νέα μηνιαία παρακράτηση - εισφορά, η οποία κυμαίνεται από 6-10%, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

Το νέο αυτό άδικο χαράτσι στους απόστρατους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους, έχει προκαλέσει την αγανάκτησή τους. Με τη διάταξη αυτή δημιουργούνται αδικίες και ανισότητες. Η προσφορά των αποστράτων αξιωματικών προς την πατρίδα και η ιδιαιτερότητα του λειτουργήματός τους, εξαιτίας των συχνών μεταθέσεων, των σπουδών των παιδιών τους, της συντήρησης περισσοτέρων του ενός σπιτιού, πρέπει να ληφθούν υπόψη του αρμόδιου Υπουργείου και να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη, που προσβάλλει χιλιάδες απόστρατους. Δίκαια προκαλούνται αισθήματα οργής και αγανάκτησης στις οικογένειές τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην απόσυρση της απαράδεκτης διάταξης του εφαρμοστικού νόμου, που επιβάλλει νέο χαράτσι και οδηγεί σε νέες περικοπές τις αποδοχές των αποστράτων αξιωματικών;

Απάντηση Υπουργείου